Ga naar de inhoud

Filters

Merk

Materiaal

Soort matras

Levertijd

Hoogte

Heerlijk Slapen op een lattenbodem van Gussta

Slaap jij al op de ideale lattenbodem? Goede nachtrust is erg belangrijk en het is daarom van groot belang dat je comfortabel ligt, zodat je de volgende morgen vol energie op kunt staan. De lattenbodem en je matras samen bepalen jouw ligcomfort. Voor het kopen van een houten bedbodem zijn er allerlei mogelijkheden. Dus hoe bepaal je nu welke lattenbodem voor jou het meest geschikt is? Op deze pagina geven we je de belangrijkste informatie wanneer je op zoek bent naar de beste lattenbodems.

Verschillende soorten bedbodems

Bij ons vind je verschillende lattenbodems, om aan verschillende slaapbehoeften te voldoen. Eén van de meest voorkomende opties is de ‘gewone’ lattenbodem. Hierbij zorgen de latten voor ondersteuning en ventilatie, wat het liggen en slapen comfortabeler maakt. Een andere optie is een elektrische lattenbodem, welke met behulp van een elektrisch mechanisme verstelbaar is. Hierbij kunnen delen van de bodem, zoals het hoofd- en voeteneind, los van elkaar versteld worden voor de ideale slaaphouding. Dit type lattenbodem is populair bij mensen die graag lezen of tv kijken in bed. Naast lattenbodems bieden wij speciale boxspringsets aan. Een boxpringset bestaat uit een stevig frame gevuld met veren, een matras en een topmatras. Boxsprings staan bekend om de goede ondersteuning en vering en de luxueuze uitstraling.

Breedte van een lattenbodem

De breedte van een bedbodem is een belangrijke factor voor de aankoop. Het is goed om te weten dat de maat van een bed de binnenmaat betreft en gelijk is aan de maat van een lattenbodem. De breedte van jouw bed bepaald of je één of twee lattenbodems nodig hebt. In een bed van minimaal 160 centimeter zijn standaard twee lattenbodems nodig, maar in verband met een juiste gewichtsverdeling zijn twee lattenbodems ook aan te raden wanneer je met zijn tweeën slaapt in een bed van 140 centimeter breed. Slaap je graag alleen in een ruim bed van 140 cm breed? Dan zou je ook voor een lattenbodem van 140 centimeter breed kunnen kiezen.

Bij aankoop van een lattenbodem van 140 centimeter is het goed om te checken of deze door het trapgat naar boven past!

Het aantal latten in een bedbodem

De keuze voor het aantal latten is een belangrijk bij de aankoop van een bedbodem. Vanaf 24 latten is een lattenbodem geschikt voor elk type matras, echter heeft een goede lattenbodem minimaal 28 latten. Hoe méér latten des te beter de drukverdeling en het ligcomfort op jouw bed. Wanneer je beschikt over een pocketvering matras is het aantal latten van zeer groot belang, omdat te veel ruimte tussen de latten zorgt voor minder tegendruk, wat ten koste gaat van het ligcomfort.

Er zijn tal van materialen waarvan de latten worden gemaakt. De latten van de lattenbodems die wij aanbieden zijn gemaakt van beukenhout. Beuken latten zijn buigzamer en bieden daardoor een betere ondersteuning.

Drukverdeling lattenbodems

Een lattenbodem bestaat uit een houten frame met de latten erop of erin. Als de latten in het frame liggen is er geen eigen vering aan de zijdes. Bij twee lattenbodems naast elkaar heb je dus een hard gedeelte in het midden. Zeker bij een kwalitatief minder goed matras kan dit hard aanvoelen. Iets om rekening mee te houden.

Liggen de latten op het frame van de lattenbodem, dan krijgt het lichaam een ononderbroken evenwichtige ondersteuning. De latten zitten namelijk aan de zijkant in het mee verende kunststof kappen. Dit zorgt voor meer comfort. De lattenbodems met 28 latten zijn inliggend en met 30 en 42 latten opliggend.

Instelbare midden zone

De lattenbodem heeft in het middengedeelte een aantal schuiven. Wanneer je deze meer naar het midden schuift dan wordt de lattenbodem soepeler en naar buiten steviger. Hiermee kun je dus naar eigen wens de stevigheid instellen voor een optimaal ligcomfort.

Verstelbare lattenbodem? Elektrische lattenbodem!

Heb je last van rugklachten of ben je simpelweg op zoek naar nog meer comfort? Dan is een elektrisch verstelbare lattenbodem een echte aanrader! Het hoofdeinde en voeteneinde zijn afzonderlijk van elkaar te verstellen, waardoor een elektrisch bed het eenvoudig af te stellen is op jouw persoonlijke voorkeuren en belangen. Zo kun je het voeteinde een beetje laten stijgen om de spanning op je onderrug te verminderen of kun je met je benen omhoog liggen om bijvoorbeeld vocht ophopingen tegen te gaan. Naast het verminderen van fysieke klachten, is een elektrisch bed ook ideaal voor diegene die graag leest of televisiekijkt vanuit bed. De elektrische bodems worden standaard geleverd met een draadloze afstandsbediening. Via de afstandsbediening is het ook mogelijk twee lattenbodems synchroon te laten lopen.

Een boxspring lattenbodem

Velen denken dat een boxspring een compleet bed is, echter is dat niet helemaal waar. Een boxspring is de onderste laag en eigenlijk een bedbodem met veren. Deze bestaat uit een stevig frame gevuld met veren (soms met houten latten). Het is niet zo dat een box met veren per definitie beter is dan een lattenbodem. Boven op de boxspringbodem komt het matras, dat zorgt voor ondersteuning en comfort tijdens het slapen. De meeste boxsprings hebben ook nog een topmatras, een extra schuimlaag, voor meer comfort. De combinatie van onderdelen zorgt ervoor dat een boxspringbed enorm comfortabel ligt. Naast slaapcomfort is de levensduur van een boxspring een belangrijke overweging voor veel mensen. Boxprings hebben, door duurzame materialen en de constructie, over het algemeen een langere levensduur dan traditionele bedden. Door de open constructie ventileert een boxspring goed en is deze makkelijk schoon te houden. Een boxspring is hoger dan een regulier bed, wat het in- en uit bed stappen een stuk makkelijker maakt. Daarom zijn onze houten bedden ook te combineren met een van onze boxspringsets. De mooie uitstraling van het robuuste hout en het ligcomfort van een veren box met matras en topper.

Boxspring versus lattenbodems

Een lattenbodem biedt, net als een boxspring, optimaal slaapcomfort. Maar wat zijn de voordelen van een houten bedbodem in vergelijking met een boxspring? Een boxspring ziet er mooi uit doordat deze is gestoffeerd, maar een lattenbodem ligt in de ombouw dus die zie je niet. Voor de uitstraling is dus de ombouw van belang. Toch heeft de lattenbodem een aantal belangrijkere voordelen. Een lattenbodem is makkelijk in onderhoud en minder vatbaar voor stof en vuil in vergelijking met een boxspring. Daarnaast is het bij een houten bedbodem mogelijk om de middenzone in te stellen naar jouw ideale slaaphouding. Lattenbodems zijn voordeliger in aanschaf dan een boxspring en zijn makkelijker te vervangen. Gemiddeld gaat een lattenbodem ongeveer 10 jaar mee.

Voor het behoud van je matras raden wij je een lattenbodem aan. Door de ruimte tussen de latten ventileert je matras beter dan het gebruik van een matras in combinatie met een boxspring.

Lattenbodem kopen?

Ben je op zoek naar de perfecte bedbodem? Dan ben je bij Gussta aan het juiste adres. Heb je vragen over de verschillende lattenbodems of weet je al precies welk bedbodem het beste bij jou past? Neem gerust contact op, ons team staat klaar om je verder te helpen. Bel 033 20 22 0695 of stuur ons even een bericht.

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?

phone +31 33 202 26 95